15.6 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateBucureşti: Poliţist doljean arestat pentru 29 de zile

Bucureşti: Poliţist doljean arestat pentru 29 de zile

Agentul de poliţie doljean Stelian Surugiu, acuzat că a omorât o femeie într-un accident rutier în luna martie, a primit astăzi mandat de arestare pentru 29 de zile de la magistraţii Tribunalului Bucureşti, la propunerea procurorilor Parchetului General.

Decizia instanţei nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Bucureşti.

Procurorii Parchetului General au emis vineri o ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore pe numele agentului de poliţie Stelian Surugiu, ajutor de şef al Postului de Poliţie Piscu Vechi, judeţul Dolj, care a omorât o femeie într-un accident rutier produs în martie.

Poliţistul a fost prezentat sâmbătă dimineaţă la Tribunalul Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă pentru ucidere din culpă, conducere sub influenţa alcoolului şi părăsirea locului accidentului, au declarat pentru NewsIn surse judiciare.

Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au emis, vineri, un mandat de aducere la audieri pe numele agentului de poliţie Stelian Surugiu, ajutor de șef al Postului de Poliţie Piscu Vechi, judeţul Dolj, care a omorât o femeie într-un accident rutier în luna martie.

În seara de 29 martie, poliţistul, aflat la volanul autoturismului personal, a lovit mortal o angajată a Spitalului de Neuropsihiatrie Poiana Mare, după care a fugit de la locul accidentului, transmite corespondentul NewsIn. Ulterior, s-a stabilit că acesta consumase băuturi alcoolice, având o concentraţie de 0,53 mg/litru alcool pur în aerul expirat. Imediat după producerea accidentului, conducerea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj a dispus o anchetă internă, urmând ca cercetările să se efectueze în regim de urgenţă.

"S-a constituit şi convocat Consiliul de Disciplină însă întrunirea acestuia nu a mai putut avea loc deoarece agentul de poliţie a fost internat la Spitalul Calafat, după externare recomandându-se concediu medical până pe data de 13 aprilie. În aceste condiţii, activitatea Consiliului de Disciplină a fost suspendată. Astăzi, (n. red. vineri), Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a emis mandat de aducere la cercetare pe numele acestuia, iar poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, Biroul Urmăriri au dus la îndeplinire mandatul, escortându-l pe agentul de poliţie la sediul parchetului", a declarat agent de poliţie Amelia Căprărin, lucrător în cadrul biroului de presă al IPJ Dolj.

Agentul de poliţie Stelian Surugiu este cercetat pentru ucidere din culpă, părăsirea locului accidentului şi conducere sub influenţa băuturilor alcoolice a unui autoturism pe drumurile publice, după ce, în seara zilei de 29 martie, în afara orelor de program, în apropiere de localitatea doljeană Poiana Mare, poliţistul a lovit în plin o bicicletă pe care se afla Veronica Mitran, în vârstă de 51 ani. După impact, agentul de poliţie Stelian Surugiu  şi-a continuat drumul fără să oprească şi a revenit la locul accidentului după ce a realizat că una dintre plăcuţele de înmatriculare ale autoturismului a rămas la faţa locului. Un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Dolj a fost trimis la locul accidentului pentru a-i acorda îngrijiri medicale victimei, însă medicii au constatat că femeia a murit. Accidentul a fost surprins de camerele de filmat ale unei staţii de benzină aflată în apropierea locului în care s-a produs incidentul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU